Τετάρτη

ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!

Η ωνιομανια έχει μας έχει καταστρέψει…. Και αν δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτή η λέξη τότε θα ξέρετε ότι δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο ξόδεμα χρημάτων έχουμε γίνει παρορμητικοί αγοραστές.
Οι βασικές μας ανάγκες μπορούν να καλυφθουν πλήρως από το βασικό μισθό, όμως εμείς δεν μπορούμε να αρκεστούμε μόνο σε αυτά τα αγαθά , αλλά ζητάμε υπηρεσίες και διασκέδαση , αρκετές εξόδους και άνετη κατανάλωση ενώ δεν λίγες οι φορές που τα ακριβά αντικείμενα τα προσεγγίζουμε με ευκολία .
Πως και ποιος μας έδωσε αυτήν την δυνατότητα – ψευδαίσθηση , μα φυσικά το μοντέλο της καταναλωτικής κοινωνίας στην οποία και ζούμε .
Μας κάνουν να τα φανταζόμαστε όλα τόσο προσιτά , ώστε να δουλεύουμε περισσότερο για να αποκτούμε περισσότερα . και αν δεν μπορείς ή δεν αντέχεις παραπάνω δουλειά σου παρουσιάζουν την ιδανική λύση που στα αυτιά σου ακούγεται μια τέλεια στιγμιαία απόφαση και μιλώ για την λήψη δανείου ή την έκδοση πιστωτικής κάρτας .
Οι κίνδυνοι των οποίων εμφανίζονται στην διαδρομή της αποπληρωμής τους . μέχρι τότε όλα φαντάζονταν πως έχεις το αμάξι των ονείρων σου , μένεις σε καινούργιο και μεγάλο διαμέρισμα , οι διακοπές δεν είναι έξοδο …… έως να εξαντλήσεις του πόθους σου …για αυτούς τους πόθους θα δουλεύεις μια ζωή , για ακόμη κάποια σύμβολα της κοινωνίας και άχρηστα αγαθά
Τελικά καλά τα είχε πει ο Μαρξ .

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites