Παρασκευή

Φοιτητικές Εκλογές


Πέμπτη 13 Μαΐου βρίσκομαι σε ένα τμήμα ΤΕΙ στη Καστοριά, είναι ξημερώματα και σε λίγο ξεκινούν οι φοιτητικές εκλογές , γύρω μου παρατάξεις….αφίσες ..και τα γνωστά φοιτητικά τραπεζάκια ..άυπνοι φοιτητές έχοντας ειδή προμηθευτεί τα μπλουζάκια του κόμματος και αφού με καμάρι τα έχουν φορέσει ,.. περιφέρονται στην σχολή!
Γίνονται οι ανάλογες προετοιμασίες λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες…οριοθετούν τον χώρο που θα περιμένουν οι ψηφοφόροι και συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες….
Η γνωστή καθυστέρηση ενοχλεί πολλούς.
Μόλις ανοίγει η πόρτα δημιουργείτε και η πρώτη ουρά…
Χρειάζεται μεγάλη υπομονή ..κάποιοι δυσανασχετούν και κάνουν κίνηση για να φύγουν…όταν οι φίλοι τους το αντιλαμβάνονται τους περικυκλώνουν .. συζητούν μαζί τους και έπειτα από κάποιες παρεμβάσεις από την οργάνωση,κανείς δεν φεύγει.

Η ψήφος είναι σημαντική…δεν πρέπει να χαθεί.


Καθώς περνά η ώρα η προσέλευση μεγαλώνει …ο καπνός στο χώρο γίνεται εντονότερος έως και ενοχλητικός μήπως όμως ποιο ενοχλητικό είναι τα διάφορα είδη μουσικής που ακούγονται από διάσπαρτα ηχεία που καλύπτουν το κτίριο ?κάθε παράταξη τα δικά της τραγούδια…δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κανένα!
Στην συνέχεια της ημέρας …όλα κινούνται σε ποιο εντόνους ρυθμούς!
Τα κινητά παίρνουν φωτιά …το κυλικείο δεν σταματά να προμηθεύει και τα χέρια γεμίζουν με τον γνωστό φραπέ.
Άγχος ,πανικός ,και ανυπομονησία θα συνοδεύουν τους φοιτητές μέχρι την λήξη των εκλογών.
Οι κάλπες κλείνουν….
Η καταμέτρηση ξεκινά …
Η κούραση είναι μεγάλη …αλλά όλοι βρίσκονται εδώ
Η βραδιά είναι καθοριστική…
κάθονται έξω από την αίθουσα ..για ατελείωτες ώρες … φωνάζοντας συνθήματα ,χορεύοντας και γιουχάροντας τις άλλες φοιτητικές παρατάξεις…
Έρχονται και οι κούτες με τα ποτά….η ατμόσφαιρα αποπνικτική από καπνό και έντονη μουσική.
Πρώτες πρωινές ώρες …με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ..και το τελειωτικό αποτέλεσμα ένα μεγάλο ξέφρενο πάρτι ξεκινά …δεν είναι όμως για όλους.!!!!

Αμαλία Ζωγράφou
εφημερίδα ''Η άλλη άποψη''
18 Μαιου 2009
τεύχος 77


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites