Κυριακή

Social Media και Οικολογία

Τι θα συνέβαινε αν όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα social media (Facebook, Twitterκλπ) αφιέρωναν λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο τους για να βοηθήσουν το περιβάλλον; Όπως βλέπετε και στο infographic θα μπορούσε να μειωθεί η μόλυνση του περιβάλλοντος και να εξοικονομηθεί πολύτιμη ενέργεια.
Ο αντίκτυπος θα ήταν τεράστιος σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Recyclebank, μιας εταιρείας που επιβραβεύει τους “πράσινους” καταναλωτές με εκπτώσεις και προσφορές. Τα δεδομένα της έρευνας στοχεύουν και ενθαρρύνουν τους νέους να βοηθήσουν το περιβάλλον με απλούς τρόπους, χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερα κοπιαστικό. Για παράδειγμα αν ο κάθε χρήστης του Facebook έκλεινε τη βρύση για ένα λεπτό την ώρα του ντους θα σωζόταν νερό ικανό να γεμίσει 1,136,364 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.
Επίσης αν οι χρήστες του twitter έκλειναν τον υπολογιστή τους για μια ώρα θα ήταν σαν να υπήρχαν 9,128 αυτοκίνητα λιγότερα κάθε χρόνο στους δρόμους. Αν κάθε smartphone ανακυκλωνόταν σε κάθε “τέλος της ζωής του” τότε θα υπήρχε ενέργεια επαρκής για 199,800 σπίτια.
Για περισσότερα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.recyclebank.com/

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites